OM MEG
Aron Espeland (26) er fra Jæren, men jobber for tiden i Oslo på Vaaghals. Begge foreldrene hans var kokker, og han ble derfor introdusert for hvor fantastisk god mat kan være i ung alder. De drev sin egen restaurant på Bryne og senere Jæren hotell.
«Kreften tok dessverre min far vekk fra meg da jeg var 5 år. Det var derfor spesielt da jeg startet i oppvasken på hotellet på Jæren som 10-åring - på kjøkkenet min far drev da han var i live. Jeg husker fortsatt hvordan det var å få smake på ting som var etter min fars ‘oppskrift,’ og hvor mange som ble glad av maten hans,» forteller Espeland.
Etter videregående gikk turen videre til Statholdergaarden hvor Espeland var lærling. Da startet også interessen for å konkurrere innen matfaget. Og etter endt læretid startet han på Vaaghals i Oslo under ledelse av Christer Rødseth.
Aron ble en del av Det Norske Kokkelandslaget junior og har vært med på OL og VM før han senere ble en del av Det Norske Kokkelandslaget senior. Som videre tok OL gull i Stuttgart i 2020.
Aron har tiden etter OL jobbet som freelance chef og gjort oppdrag og vært konsulent.
Samtidig som det kombinerer han kokkelandslag og individuelle konkurannser.
KONKURRANSER
Aron Espeland har så langt konnkkurert 9 ganger som har resulterte i fem gull, to sølv og to bronse.
Årets kokk commis (2017, 2 plass)
- Kandidat Øyvind Bøe Dalelv
VM Kokkelandslaget junior (2018, 3plass)
- Verdensmestereskap for kokkelandslag
NM i yrkesfag (2018, 1 plass)
- Norgesmestereskap for yrkeskokker
Global Young chef (2019, 1 plass)
- Europamesterskap for kokker under 25
Nordic Young chef (2019, 1 plass)
- Nordisk mester skap for kokker under 25
Årets Unge kokk (2019, 2 plass)
- Norgesmesterskap for unge kokker
OL Kokkelandslaget Senior (2020, 1 plass)
- Olymisk mesterskap for kokkelandslag
Bocuse d'or konsulent (2020 - 2021)
Global Young Chef (2022, 1 plass)
- Verdensmesterskapet for unge kokker
VM Kokkelandslaget Senior (2020, 3 plass)
- 2 kategori gull, bronse sammenlagt.
Aron Espeland (26) er vokst opp på kjøkkenet, og synes at all god mat starter med gode råvarer i bunn.